Училището в село Тополица

Учителската стая на училището в с. Тополица

Учителската стая на училището в с. Тополица

Когато се свърза с мен, една жена представяща се за директорка на селско училище от дълбоката провинция, за да ме пита дали мога да направя виртуална разходка из класните им стаи, помислих, че някой си прави майтап. След като погледнах сайта на училището ми мина през акъла, че сигурно препира нечии пари :) Нямам навик да разказвам истории за клиентите си, но случая наистина заслужава да бъде описан.

Г-жа Дора Русинова се оказа „краставо магаре“ като мен, което ме е подушило чак от другия край на България. Обожава това, което прави и го прави с цената на много лични жертви. Има завидни познания в областта на новите технологии както и мениджърски качества, на които биха завидели много директори от елитни столични училища. Успяла е да събере екип от мотивирани учители и възпитатели и с тяхна помощ върши чудеса не само за мащабите на България, но може би и на Европа.

Класна стая

Класната стая на 4-ти клас

След като първите ми подозрения към г-жа Русинова се оказаха неоснователни реших, че тя просто е любителка на джаждите (леле колко съм мнителен) и иска ей така, за разкош, да си има и няколко 360 градусови панорами. Оказа се, че добре подържаният сайт играе важна роля в търсенето на пари по всевъзможни донорски програми. Конкретният повод за поръчаната виртуалната разходка е бил конкурса „Моето училище в Интернет – прозорец към Европа“ организиран от Центъра за развитие на човешките ресурси В него участваха стотици училища от цяла България.

Резултатът не закъсня. Училището от с. Тополица успя със своя сайт да победи елитни столични езикови и математически гимназии като се нареди сред 5-те наградени училища: http://www.hrdc.bg/news.php?extend.213.1

ОУ „Светлина“ от с. Тополица остава в историята като първото училище в България със собствен виртуален тур от 360 градусови панорами. http://www.ousvetlina.com/virtualna-razhodka.php

Статията е публикувана в категория Репортаж и е с етикет , , . Запази отметка: постоянен линк. Остави коментар или тракбек от вашия сайт: Trackback URL.

Един Коментар

  1. Стефани
    Публикувано декември 16, 2010 на 1:01 pm | Постоянна връзка

    Много добра работа от страна на директорката.Училището изглежда толкова свежо..Много се радвам, когато виждам някакви такива „чудеса“ в България (:
    Поздравления и за фотографа…
    Keep walking.

Публикувай коментар

Твоят E-Mail никога няма да бъде публикуван или споделян. Задължителните полета са маркирани с *

*
*

Можеш да ползваш тези HTML тагове и атрибути <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree