Паметникът на съветската армия изрисуван в стил поп-арт

Паметникът на съветската армия изрисуван
360° виртуална панорама
„В крак с времето“
Паметникът на съветската армия изрисуван в стил поп-арт.

© bg360.net
Бях се зарекъл да не снимам този паметник, но ето че ми се отвори добра възможност да го направя. Сигурно има основание да има подобни монументи в други страни, но в България съветската армия е донесла само смърт и поквара и то без да бъде пролята в бой и капка червеноармейска кръв. Хуморът и цветовете сполучливо са „осквернили“ монументалната сивота на този паметник.


Тъй като в момента се занимавам с други неща не исках да се „разсейвам“ с правене на панорами и до последно се чудех дали да ходя да снимам. Новината, че ще го „почистят“ на 21 юни леко ме притесни защото трябваше бързо да решавам какво да правя. Добре, че жена ми ме изюрка и успях почти в последните минути, на последния ден на „арт-инсталацията“ да я заснема. Както и очаквах, там заварих много хора, които се веселяха и снимаха за спомен. Имаше и професионални фотографи, които също като мен „хващаха последния влак“ :) Многото хора, които постоянно се изреждаха да се снимат затрудняваха изключително заснемането на 360 градусова панорама. Първоначалната ми идея беше да направя нещо като ТОВА, т.е. да има елемент на 3Д. Но очевидно пристигайки в последния момент нямаше как да стане.

Направих 30-на кадъра надявайки се, че от тях ще мога да избера няколко, от които да сглобя панорамата. Вкъщи разбрах, че няма да се размина без фотошоп манипулации за да прикрия разминаванията между кадрите. Отделно се наложи да употребя някои HDR техники за да „омекотя“ контрастите на залеза. Учуди ме колко много информация успя да изкара моя добър стар Никон Д50 от ужким „мигащите“ прегоряли зони.

Подобен род репортажни снимки са ми любими за изпълнение, въпреки че ми костват доста усилия и понякога се дъня. Но пък, който не рискува, не печели.

Статията е публикувана в категория Репортаж и е с етикет , . Запази отметка: постоянен линк. Trackbacks are closed, but you can коментирай.

Един Коментар

  1. Евмолп
    Публикувано юни 24, 2011 на 4:53 pm | Постоянна връзка

    Браво, чудесна работа! Имам известен опит с VR, правех ги на Mak с QTVR, но никога не съм претенции за такива високи постижения.

    Хвала най-вече на художника, осмелил се да сътвори това чудо и да осмее отвратителната грамада. Дали няма път и към Пловдив?

Публикувай коментар

Твоят E-Mail никога няма да бъде публикуван или споделян. Задължителните полета са маркирани с *

*
*

Можеш да ползваш тези HTML тагове и атрибути <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree