360° снимки от Триполи, Либия

На пазар в Триполи

На пазар в Триполи

От Либия има изключително малко заснети виртуални панорами. Много региони по света нямат родни панорамни фотографи и затова „разчитат“ на чужденци, които да направят 360° снимки. На мен лично ми е много интересно да разглеждам фотографии от непопулярни или труднодостъпни места по света. Целият континент Африка, държави като Иран, Куба и Северна Кореа са своеобразен световен ъндърграунд, за който знаем твърде малко.

Триполи Либия

Заведение на открито в Триполи

Интересно е, че в центъра на столицата на толкова богата на газ и нефт държава като Либия е такава мизерия. Но пък това е част от чара на ориента противостоящ на прекалената подреденост на запада.

Триполи е основан 7-и век преди Христа от Финикийците. Владеят го гърци, картагенци, римляни, османци, италианци и „кадафита“. Участва в малкоизвестните берберски войни от началото на 19-и век между САЩ и пиратите от Северна Африка когато прекалили с размера на откупите, които искали от американците за похитените им търговски кораби.

На брега на морето - Триполи

На брега на Средиземно море
Статията е публикувана в категория Места и е с етикет , . Запази отметка: постоянен линк. Остави коментар или тракбек от вашия сайт: Trackback URL.

Публикувай коментар

Твоят E-Mail никога няма да бъде публикуван или споделян. Задължителните полета са маркирани с *

*
*

Можеш да ползваш тези HTML тагове и атрибути <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree