На море на Халкидики

Море на Халкидики

Поглед от морето към плажа. Неа Флогита, Халкидики – Гърция.

2009 година за пръв път отидох на море в чужбина. Хареса ми!

Краят на месец Юни се оказа много подходящо време за почивка в Гърция. Времето беше страхотно, денят дълъг, а цените в хотела повече от приемливи. Както можете сами да се убедите плажовете са полупразни. Единствено събота и неделя прииждаха повече хора, главно от Солун.


Не случайно Халкидики е предпочитано място за прекарване на ваканцията на все повече българи. Адекватните цени за нощувки, близостта до България и най-вече спокойствието по плажовете са основните предимства на почивката в Гърция. За да си „откупиш“ например шезлонг, чадър, маса и Wi Fi интернет на плажа за целия ден е достатъчно да си поръчаш едно фрапе от съответното заведение. Няма място за сравнение с родните ни мутренските плажове.

Единствено, което се сещам като недостатък за летуването в Гърция, е че храненето по заведения излиза по-скъпо от българското черноморие. Но пък в хотела си имахме всички удобства за готвене.

Няма място за колебание, горещо препоръчвам почивка на
Халкидики особено ако имате възможност да почивате юни месец.

Картата на Гърция може да ви е полезна при търсенето на адреса на хотела където ще почивате.

Ако ще пътувате до Гърция с автомобил вижте тази пътна карта на Гърция

Статията е публикувана в категория Места и е с етикет , , . Запази отметка: постоянен линк. Остави коментар или тракбек от вашия сайт: Trackback URL.

Публикувай коментар

Твоят E-Mail никога няма да бъде публикуван или споделян. Задължителните полета са маркирани с *

*
*

Можеш да ползваш тези HTML тагове и атрибути <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree