3Д продуктова фотография

3Д продуктова фотография
360°/3D фото продукт
Продуктовата фотография не е това, което беше

© bg360.net

Отдавна имам интерес в областта на 3D обектната фотография, 3D сканирането и стерео фотографията. Всъщност не знам как е най-правилно да се нарече показания пример – 3D или 360 градусова фотография? Но да речем, че 3D продуктова фотография (може и 3D каталожна или предметна фотография) е най-подходящото определение за този вид услуга. Държа да отбележа, че по отношение на стерео фотографията и 3D сканирането също имам заснети неща. Но така и не ми остава време, а и нямам сериозен стимул, за да проуча обстойно viewer-ите, с които да публикувам заснетите обекти в интернет.

И така, какви са предимствата на 3D продуктовата фотография по принцип и по-специално на услугата, която предлагам?

Най-простият отговор е, че така се дава повече информация за обекта на снимката. Едно е когато гледаш статична фотография на нещо, друго е когато можеш да завъртиш „нещото“ и да видиш как изглежда от всичките му страни.

За съжаление, повечето примери, които виждам в интернет не са достатъчно интерактивни. В най-лошия случай 3D продуктовата фотография представлява анимиран GIF файл на въртящо се изображение, който нито се пуска, нито се спира по желание на потребителя. Да не говорим за приближаване. Друг пример са кратки филмчета, които могат да loop-ват до безкрай и където има някаква степен на интерактивност, но тя е доста тромава. Напоследък се появиха flash приложения, които са създадени специално за целта. Но интерактивността им се свежда само до въртенето на обекта. А и в повечето случаи дизайнът им е по калъп. Oтделно им липсва детайлност на изображението защото това води автоматично до проблеми с времето за зареждане.

Какво предлагам при изработката на 3D продуктова фотография?

Висока степен на интерактивност
Освен стандартните опции за въртене, местене, приближаване чрез бутони и мишка,
– могат да се добавят и бутони за смяна на цветовете;
– да се задава сценарий, по който сам да се върти обекта;
– да се добавят пояснителни надписи, които се показват при зададени условия;
– и много други.

Голям детайл
За разлика от повечето примери в интернет на 3D продуктова фотография тук снимката се зарежда поетапно, т.е. зарежда се само това, което искате да видите. И така въпреки детайлността, скоростта остава достатъчно бърза.

Персонализиран дизайн
Интерфейсът за разглеждане на 3D продуктова фотография може да се съобрази изцяло с дизайна на вашия сайт.

Предимствата и ползите от 3D продуктовата фотография са много. Също както 360 градусовите панорами, 3D снимките носят много повече информация от обикновените двуизмерни изображения. Всичко е поднесено по модерен и удобен начин. И тъй като услугата е все още уникална, подобни снимки успяват да привличат и задържат вниманието на потребителите. А и с малко въображение от страна на възложители и изпълнители могат да се получат наистина атрактивни неща. Независимо дали става въпрос за заснемане на бижута, обувки, чанти, мобилни телефони, торти, хора, автомобили и т.н., 3Д продуктовата фотография може да е от голяма полза за изграждането на вашия интернет каталог.

Ето и едно малко нестандартно приложение на 3Д обектната фотография:

3Д външна фотография
360°/3D фото продукт
Освен малки обекти на същия принцип могат да се заснемат и по-големи неща, които са дори на открито

© bg360.net

Всички услуги които предлагам можете да видите тук: http://bg360.net/bg/foto-uslugi/

За да получите оферта с цени за 3D продуктова фотография се свържете с мен от тук: http://bg360.net/bg/contact.html

Статията е публикувана в категория Extras и е с етикет , . Запази отметка: постоянен линк. Остави коментар или тракбек от вашия сайт: Trackback URL.

Публикувай коментар

Твоят E-Mail никога няма да бъде публикуван или споделян. Задължителните полета са маркирани с *

*
*

Можеш да ползваш тези HTML тагове и атрибути <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree