За мен

Казвам се Митко и съм роден 1973 г. в гр. Оряхово

Завършил съм Математическата гимназия във Враца и УНСС специалност Финанси. Подвизавах се известно време като брокер на фондовата борса. А сега работя каквото ми падне.

Интересът ми към фотографията през годините е бил променлив. Но никога не е липсвал. След като дигитализирането на фотоапаратите набра скорост аз отново се върнах към старото си хоби – този път за дълго.

Всъщност хоби е силна дума. Не съм участвал нито в изложби, нито във фото-кръжоци. Това бяха увлечения, които може би всеки от вас е имал в един или друг период от живота си. По-скоро съм се възхищавал на хубавите снимки, на които съм попадал в списания и книги като National Geographic и Taschen.
С часове ги съзерцавах.

За Коледа 2005г. си подарих първия дигитален фотоапарат – Panasonic FZ30. Казах едно голямо СБОГОМ на проявяването на филми, на мизерните 36 кадъра, изобщо на цялата псевдоромантика на тъмните стаички и гнусните химии.

Цифровото фото ми отвърза ръцете за всевъзможни експерименти. Усетих се изведнъж във свои води.

Февруари 2006г. вече имах базовото оборудване за да правя сферични панорами. В началото много ми помогна форума на panoguide.com за да се самообучавам.
2007г. пуснах официално сайта bg360.net
2008г. станах сътрудник на най-големия сайт за сферични панорами в света – 360cities.net
2009г. моя панорама бе избрана за корица на първия календар на 360cities.
2010г. стартирах този блог.

Какво следва по-нататък? Не знам. Блогът ще покаже.